Camne nak breastfeed posisi cradle hold tanpa tertutup hidung baby dan bagi baby senang latch?

Baby sgt susah nak latch bila nak bf cradle hold.. kalau dpt pin msti trtutup hidung/sebelah lubang hidung. Saya boleh bf tanpa tertutup hidung bayi dalam posisi side lying dgn football hold je.. tapi teringin nak bf cradle hold. Mcm senang takyah baring/ada bantal kat tepi klau gi mana2 #firstmom #breastfeeding #firstbaby

2 Các câu trả lời

Saya pernah in that situation masa lepas bersalin. Lactation nurse saya ajar, awak kena tahan breast awak daripada tertutup hidung baby. Kiranya awak kena adjust sendiri. Macam saya tekan breast bahagian atas tu supaya tak tertutup hidung baby. Awak faham tak apa yang saya cuba sampaikan? 😅 Tak tahu macam nak describe in sentences. 😅🙏. Bila baby dah semakin besar tak perlu tahan dah. Nanti baby akan pandai sendiri untuk adjust kepala supaya tak tertutup hidung.

11mo trước

I can feel u tho 😭InshaAllah awak boleh 💪Both mommy and baby masing masing dalam learning process. Just don't give up and always seek help and support from your husband. Selamat berpantang 🌹

Maybe breast besar kot? Kwn sy tak boleh side lying sbb katanya mcm tutup baby pulak.

11mo trước

x besar sgt pn.. klau nak bndingkan dgn muka baby yg kcik mmg bsarla🤣 klau side lying tu sy sengetkan badan baby bagi rapat dgn saya baru tak tutup hidung