macam mana cara hilangkan selsema?

baby saya umur 1 bulan, mcm mana cara nak hilangkan selsema dan hidung sumbat #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

2 Các câu trả lời

Masa mandi mommy bukan water heater (shower) biar wap bilik air naik. Mandikan bayi dan nanti mommy perasan selesema akan meleleh so boleh lap dan picit hidung bayi. Lepas mandi boleh sedut guna nasal aspirator. Tapi sebaiknya jumpa doc kalau dah lama selesema dan kerap hidung tersumbat. Mungkin doc akan bagi air garam untuk bersihkan hidung bayi (depends keadaan bayi)

baby saya hidung sentiasa tersumbat jugak, Dr suruh pakai sterimar je, sbb baby takde ubat lg..