BAYI SUSU BADAN TAK NAIK BERAT BADAN

baby saya sblum ni mnyusu bdan + susu s26 Gold berat bdan ok naik , tetiba masuk 2bulan lebih , baby xnak mnum susu formula dah , so saya susukan bdan full . tetapi , dah duaminggu berlalu , berat bdan dia x berubah 🥺 lahir 3kg. sebulan 3.7 2bulan 4.7 skrg 2bulan 14hari - 4.75kg saya dah buntu x tau nak buat apa . dktr asyik sarankan susu bdan jaa 💆‍♀️💆‍♀️💆‍♀️ ##firstmom #pleasehelp #seriusnanya

2 Các câu trả lời

bf ni kena faham foremilk & hindmilk. bila faham dua ni, inshallah takda masalah. kena susukan baby lebih 15min baru baby dpt hindmilk yg penuh dgn lemak2 baik utk baby naik berat. mcm mana nk bg baby stay minum 15-30 min tu terpulang pd ibu. cara paling mudah jgn tukar2 breast. kena susukan setiap sesi (15-30m) sebelah sahaja. next feed baru guna breast sebelah lg. pemakanan ibu pun kenalah berkhasiat & cukup nutrisi. kalau ibu makan sambil lewa, tak cukup zat baik, susu yg dihasilkan mestilah kurang kualiti, kan? lg satu cari milkbooster awk, ada org milk booster dia kopi, ada org coklat, ada org roti jagung. ikut masing2. kena try & error. susu badan adalah susu terbaik utk baby. beruntung puan dpt susukan baby.

jgn salah anggap susu badan x naikkan berat anak.. ramai ibu² yg fuly bf anak naik berat.. anak sy pun fully bf elok je naik berat bulat tembam.. awak kena mkn yg bnda knyg lama ckit.. cth nasik & lauk ayam..ikan..dan sebagainya.. blh amalkan apa² mknan yg jd milkbooster untuk awak..minum air masak bnyk..