Baby 6 bulan next month

Hi baby saya next month dah boleh start makan solid food. Im a working mommy. Boleh ke if permulaan start makan sekali sehari tu, i bagi makan waktu malam? I was thinking nak tengok sendiri my baby boleh accept that food or not. After 2 kali sehari makan baru bagi siang and malam. Boleh ke?

2 Các câu trả lời

Paed anak i advise utk bagi siang. Kalau malam takut akan ganggu tidur. My baby awal2 intro solid after few hours dia akan poo. So if bagi malam nanti tgh2 malam nk kena salin pampers waktu dia tidur & tidur dia agak terganggu cos dia nk poo. Tp if anak sis boleh terima, okay jelah kot. I’m a working mom too & paed suruh bg anak makan 5m15d which hari i kerja. I drag je weekend baru bagi makan cos kita nk record moment dia first time makan