Bengkak Susu, Baby Kuning

Baby saya kuning, Saya pulak bengkak susu, payudara saya jadi kembang, tapi baby tak nak minum susu lama, dia hisap 2-3 minit sahaja pastu tidur lena.. selalu kejut dia selalu untuk minum susu, tapi dia jadi moro reflex.. skrg puting saya pun dah luka sebab paksa dia minum susu 1-2 jam skali.. saya baru cuba pam susu, tapi sayang susu kolostrum tak dapat bagi direct dkt baby sepenuhnya.. bila baca semula, ibu baru melahirkan tak di galakan pulak utk pam susu.. saya pun dah buntu ni..#bantujawab #SeriusTanya #Buntu #risau_sangat

2 Các câu trả lời

Hi awak , colostrum saya buat kaedah marmet , dan letak dalam bekas kecil & bagi pada anak saya guna syringe , sbb nipple saya jenis tak menimbul so dia isap tak puas . Lepastu utk kuning saya cuma ikthiar dengan nahla balm Alhamdulillah menurun .

klu bengkak, tuam dulu, lepastu marmet (perah) ..baru beri bby hisap. dh ok baru guna pam. tu pun pkai manual pam, bukan charging tu.