Susu fm bayi 3 bulan

Baby saya dah umur sekian and saya bg susu fm skrg 2/2.5oz, susu bdn bgi jgk tp bila tak cukup baru saya topup susu fm, saya nak tya bila boleh bagi 3oz ya? Penah masa dia 2 bulan nak ke 3 bulan dia mcm tk kenyang kami penah bg 3oz tp lama2 dia batuk berkahak, g klinik kena neb and Dr mentioned susu terlebih pastu dia pon ckp anak dia 1 tahun pon maseh minum 2iz🥲 tp saya terfikir 1thn tu dh boleh mkn benda laen mmg la susu kurang, saya dah la baby laki lgi kuat susu org tua2 ckp, Dr buat kira2 berapa ml dia boleh ambek per day and dia pon smggu cmtu ja dh elok batuk semua tu, cuma skrg ni dh nk masok 4 bulan hujung bulan ni, mcm kesian plak bila bg 2.5oz sbb lps habes susu mesti kena sumbat puting sbb kalo tidak dia akan nanges? Ibu2 semua boleh share pendapat? #firstmom #firstbaby

5 Các câu trả lời

anak Sy baru nk masuk 3 bulan da kerap susu fm sekali minum 4oz. 1 hari 5 kali minum, dan sekarang alhamdulillah berat badan naik 6kg

1y trước

Alhamdulillah samalah berat anak saya pon dh masuk 6kg😊 anak saya 1hari 8 kali minum setiap 2-3jam maseh kekalkn 2.5oz dia tk meragam apa ka