tolak susu botol

baby saya dah 7bulan ..sejak2 dah makan ni dia tolak terus susu botol ..bila saya bgi susu botol terus dia nangis .apa perlu saya buat nak bagi dia susu botol balik??#ingintahu

1 Trả lời

makan dia okay? brp kli sehari? air masak dia minum tak? baby klau dh start mkn okay semua, sis jgn risau psal susu .. dia mmg akan slowly lupa .. mcm anak sy skrg 9bulan, msuk 7bulan haritu pun mcm anak sis juga, dia minum susu time nak tidur je, n berat dia alhamdulillah mmg sy puas hati .. mknn pun dh boleh pelbagaikan jenis, buah sayur protein, klau dh nmpk nk tumbuh gigi, kita buatkan bnde yg sejuk2 mcm aiskrim utk dia hisap2 .. mmg lega gusi dia, n pantau juga najis dia takut sembelit ..

2mo trước

makan dia okay semua mksdnya dia dh ckup sis .. susu ni jdi side je, sbb sis dh offer susu tp dia tolak kan, means dia dh kenyang .. 😁 anak sy breakfast, lunch, dinner and ada snack skli 2 .. kdang nk tidur pun, anak sy ni suka ngempeng, dia hisap brp second je nenen sy, pastu dia senyap .. sy xrisau pun dia xminum susu, janji mkn minum ada selera 😁