Kolik baby

Baby saya da 1 bulan lebih, kdg2 die menangis tak henti-henti. Sy da check semua. Ok. Sy ade baca psl kolik. Ibu2 ade pengalaman x? Bole share n ade tak tips yang bgus2 utk tangani? #pleasehelp #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Sy pn skg tgh alaminya mummy... Huhu bertabah la kita ya.. Nnti dh masuk umur 3 bulan bru dh ok2 dh tu yg sy baca la... Tp setiap kali mummy tukar pampers dia.. Apply minyak yuyi cap limau tu ya... Sapuan nipis.. Kat bawah pusat baby, lutut, dada dan bahagian belakang. Nnti mummy dgr tu bunyi kentut yg puas hati. 🥰 Lakukan urutan clockwise and ILV. Sy buat cmni ngn baby sy.. Alhamdulillah... Mmg after urut tu.. Kentut memanjang

2y trước

X... Sbb dia faham.. Buka pampers waktu utk diam.. Hahaha dia suka sangat kalau buka pampers.. Tau2 nak kena tukar.. Tu yg behave. Tp akan bersilat waktu nak pakai seluar... 🤣

Sama umur dgn baby saya ..saya Cuba tunku baby saya beli kat ummialya dh ada herba..baby šaya menyusu kenyang tidur. Ada tgh2 mlm mnangis tiba2 sapu minyak Xblh gak saya tunku sapu kat iron yg panas tu suami buat saya pun tunku perut baby lps tu baru hilang kembung perut tu . X selalu saya tunku pun bila dia menangis kembung perut