Susu badan sikit

Hi, baby keluar wad 19/5 sejak saya bersalin 11/5 harituh . Saya keluar wad 13/5 , esok nya susu bengkak jadi saya tuam jeh bagi buang rasa bengkak tapi bila saya try pam susu tak keluar pun . Sampai sekarang bila pam susu sikit sangat tak sampai 1oz 😭😭😭 dah lah baby kuning tinggi sekarang nih . Saya first mom, tolong bantu ibu ibu 😔😔😔😔#firstbaby #firstmom

6 Các câu trả lời

Awal2 mmg susu sikit. Kita tak boleh expect lepas bersalin terus boleh dapat susu banyak. Mindset kena sentiasa fikir positive yg susu banyak. Jgn stress awak nanti lagi susu tak keluar. Kerapkan je bagi anak susu setiap 1 jam setengah. Campur je susu fm. Awal2 je bg campur susu fm nanti bila kuning dah turun boleh teruskan bagi susu badan. Bila banyak demand banyak lah supply. Jgn stress okay!

Biasa puan. Puan try makan garlic byk sambil makan ikan yu, marigold air longan(kurma) jugak. Baby kuning dah biasa. Tapi utk kurangkan anda kerap kena bagi susu ibu. Kurangkan pengambilan kunyit dalam makanan

pam 2 jam sekali. mula2 mmg sikit la sis. sbb susu dihasilkan ikut keperluan bby. bby nb oerut dia kecik lagi. sbb tu mula2 susu keluar sikit. nnti dh msuk 2w akn mula nmpk susu makin byk keluar.

bagi susu formula sis.. teruskan pam 2jam sekali. dan try direct susu kan baby juga. baby kuning kena bagi susu kerap.biar banyak kencing berak.

Cuba mum uung dari Indonesia tengok kat shopee saya minum susu meriah. Saya xhabis lagi 1botol baru minum 2 3x memang susu banyak.

Yg ni