Mental leap ke? Berubah bulan mak kata

Baby dah 5 minggu dah 2 hari baby start tak lena tidur siang,kuat minum susu sampai muntah balik dan nak berdukung ayun..Orang2 pulak salahkan kita sebab ajar anak berdukung tidobahu..Malam ni start je magrib terus menangis mcm kena cubit,bila dodoi tido atas bahu bila letak nangis balik angkat balik..Kite nye takut baby overtired,mcm mana nak buat?Berapa lama dia akan meragam mcm ni?

2 Các câu trả lời

bole jadi kot brubah bulan . tapi bab org kata tuh ignorekan je sis, anak saya dulu pun begitu, bila dkung mcm tuh, zikir, baca surah lama dia tidur, tapi waktu siang je. tuh pun kadang2x sbb dulu kejap duk rumah mak, kejap mil , btukar tempat, so maybe tak selesa. tapi lama okay.

2mo trước

"hah samalah mcm sy, semalam, baby 8 minggu dah. penat tu maasyaa Allaah sampai dtg fikiran x baik kata nak tekup bantal/selimut biar baby tu diam² x nangis²... dahlah nangis melalak mcm kena dera 🥲 sy x tau la pkl brp baru baby betul² tidur tu pun sbb lps menyusu, dia lpr & terus tertidur huhuhu harap sgtlah x berulang lg/x lama nak kena hadap mcm tu 🥺 rabak mental fizikal..."

Yup. Boleh jd tu mental leap. Takpe sis. Layan kn aje

2mo trước

Anak sy pun berjaga malam , tdo siang. Anak dah 47 hari. Dlam seminggu juga la mcm tu. Cuma skrg ni mcm ok da sikit. Balance sikit la nmpk. Siang xde la tdo je . Mlm pun bgun nk susu atau nk kita dodoikan dia n tukar pampers. Sy hayun2 kan dia sekali sekala je . Xde la ajar sgt. Yela bby pun kecik lagi. Kita lyn kan jela sekali sekala.