Baby 2bulan byk ragam

Baby dah 2bulan, umur mcm ni bole ke kita training utk tdur? Mksd sy siang x bgi byk tdur, sbab mlm tu kdg baby lmbt tdur terus ngis2. Siang x nk bgi tdur lama tpi tulaa klu kejut je msti mengamuk rasa ksian pula😅#SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu

6 Các câu trả lời

Sleep training boleh buat masa baby 4bulan ke atas. Utk newborn, jangan tahan waktu tidur dia, nanti dia jadi overtired. Bila overtired memang akan meragam sebab tak boleh tidur. Boleh follow baby language (puan uswatun) / sembangsusu.offical (kak syud - babycry counselor) dekat ig

Saya setuju dengan mommies yang lain. Awak kena tahu wake windows dan recommended sleep needed for baby. Saya sarankan awak gali ilmu tidur bayi. Boleh follow FB/IG @babylanguage untuk local. Western side pula kita ada 'Taking Cara Babies'. Welcome to parenthood 🌹

Jgn sis. Fasa newborn 0-3 months sgt penting. Baby perlu byk tdur utk tumbesaran yg baik. Layankn ja waktu tdur baby dlm masa ni. Nti makin besar makin ok la tu, x perlu lg sis paksa2 dia utk x tdur.

Jangan tahan waktu tidur anak sis. Bg dia masa ya. Bawah 12 minggu belum kenal siang malam. Byk kan expose cahaya pd waktu siang

tak boleh. baby masih di fasa NB. nangis tu boleh jadi sebab overtired