Baby 6 bulan belum meniarap

Baby boy, 5 bln 7kg.. skrg taksure (dah masuk 6 bulan). Saya ada tummy time dia, tapi dari keadaan meniarap tu dia pusing balik ke keadaan terlentang. Macam tak suka duduk keadaan meniarap.. Dia banyak mengiring je.. Time checkup 5 bln nurse cakap nak pantau semula masa cucuk 6 bulan.. seminggu lagi nak jumpa nurse adeh risau pulak haa..

2 Các câu trả lời

ank sy ngam2 6 bulan baru dia reti meniarap. time 5 bulan dia tk reti, so sy biasakan dia bf ngiring.

ada ajr/guide dari baring ke posisi meniarap ?

1mo trước

ada, dia hanya mengiring je, taknak mniarap hbs.. pastu saya tolak sikit ke posisi meniarap.. ada dlm berapa minit dia pusing balik ke menelentang sis