Kurang susu badan ibu.. Dah 20 hari

Baby baru 20 hari.. Saya bersalin secara czer.. Tetiba ibu tak sihat kecemasan terus pergi hosp duduk wad lama 11 hari.. Susu badan tak ckup sampi sekarang.. Saya jaga makan pantang.. Mcmner nak banyak susu badan... Siapa pernah makan maMoM? #firsttimemom

4 Các câu trả lời

Selama 11 hari ada bf baby x? Atau pump? Klu dua2 ni x buat mmg akan ganggu pngluaran susu sbb xde stimulasi.. teruskn je kerap direct bf & ibu try minum susu.. any susu atau klu nk yg khas utk breastfeeding pn blh.. pastikn mnum air dlm sehari cukup ye & jgn stress

3t trước

I see..xpe try je bgi lg insyaallah ade susu

bila csec susu lambat sikit keluar. tak sihat pula, memang normal susu akan drop. just jaga supply, tiap 1-2 jam kena bagi baby latch/marmet/pam.

jaga makan pantang? puan mkn apa sehari blh share tk

5288693