baby 4 bulan kerap berak

baby 4 bulan kerap berak . keluar lendir . sehari 6 kali berak . tapi sikit2. adakah susu tak sesuai ?? atau pantau dulu. #ingintahu #firstbaby

3 Các câu trả lời

Pengalaman saya, anak saya cirit birit berak more than 3kali dan doc cakap itu cirit birit, ada lendir jugaa dan berak dia just sikit sikit. Atas pengalaman saya, saya pergi kk dorang kata normal bila saya pergi klinik biasa kena refer hospital sbb dah melebihi 6 hari cirit birit.

2mo trước

Pergi hospital dr cakap ape ya sis

minum susu formula ka sis? bayi 6 bulan ke bawah memang akan kerap berak kalau kerap susu. pantau warna taik & inform nurse/misi masa checkup

12mo trước

campur . sbub baby saya baru niy mnum susu dutch baby . tapi berkahak dan cirit. saya tukar similac lactose free . tapi sekarang kerap berak . tahi warna kuning .kadang hijau lumut.

snap gambar nanti tunjuk kat nurse. kalau ikutkan warna bertukar tu mungkin sebab susu tak sesuai dengan baby