Baby tak berak

Baby 3m, fully bf dan seminggu dah tak berak. Takpe ke? Ada yg suruh bg air kosong nak suruh berak tp saya tak berani nak bg

5 Các câu trả lời

Eh jgn nk bgi mnum air kosong, x baik utk perut baby lg baru 3m. Full breastfeed mmg normal jarang berak, kdg boleh up to 2 weeks, klu ada mnum fm tp x berak tu yg x normal. Apa2 pn klu ragu2 bawa je jumpa doctor.

baby yg full bf normal klau x berak selalu sis..ad jgak yg x berak smpai 2minggu..cume kena monitor perut je,klau perut mengeras cepat² refer DR..jgn bg air 0 k..

Kalau bf mmg macam tu sis. Saya haritu 10hari anak tak berak, refer nurse dia kata normal kalau bf, lama2 nnt better.. jgn bg air kosng pulak..

jgn bagi air kosong. normal asalkan baby nampak sihat & berat badan naik normal. kalau lebih 2 minggu blh check doktor.