Gosok gigi baby 10bulan

Baby 10bulan dah ada gigi boleh strt gosok dah ke?guna ubat gigi baby ke? #firstmom

1 Trả lời

Boleh. Tumbuh je gigi yang pertama guna toothbrush/silicon toothbrush dan toothgel. Toothpaste boleh guna bila baby dah pandai meludah. Dah bawak baby pergi dental checkup? Kalau belum, nanti bawa baby pergi klinik gigi. Dentist akan explain dengan lebih details cara penjagaan gigi baby.

2mo trước

Saranan dentist 2x sehari. Sama macam kita yang dewasa. Bau macam mana tu? Gigi baby berapa batang dah? Selalunya kalau berbau sebab tak jaga hygiene atau pemakanan. Kalau lepas cuci lidah dan gosok baby, dah tak berbau means dari pemakanan la tu. Contoh makanan yang banyak bawang putih, rempah2. Anak saya dah 2y tak pernah pula ada bau yang tak menyenangkan. To be safe bawak pergi dental checkup. Nanti dentist check.