Assalamu'alaikum, selamat malam.. Nak tanya.. Bagaimana ya pemakanan harian 1st trimester..

Asyik pedih je ulu hati.. Kata orang tua momy jangan tunggu pedih ulu hati datang nanti sakit.. Sebelum pesih ulu hati datang kena makan dah.. #1stpregnnt

1 Trả lời

Sama mcm sy sis, tambahn plk sy takde selera nak makan, bnda yg Dr suggested kt sy ialah makan kuantiti sedikit (xsemestinya nasi, bole makan roti bakar atau bihun sup), elakkan mknan yg pedas & berminyak.. Banyakkn minum air, kalau muntah2, pastikan minum segelas air suam lpas da kumur2 tu.. Elakkan mkn trlalu kenyang.. Tu je yg sy buat.. Hope membantu..