anak main main minum susu

Asslmualaikum mom semua nak tanya anak saya nk masuk 9 bulan tapi susu tak mahu sangat da sejak dia da main dan makan nie susu tak nak da nak masuk 9 bulan susu main main minum normal ke mohon penyelesaian sebab baru jd ibu terima kasih🥹

2 Các câu trả lời

Anak saya pun mcm anak puan. Waktu siang dah kurang menyusu sebab siang dia makan 3 kali. Pagi tengahari petang. Sekali menyusu tu cuma 3oz, 3 kali je kadang². Tapi malam saya masih jaga waktu menyusu dia. 3oz 3 kali sebelah malam. Dah tukar susu pun style menyusu dia sama juga 😅 Saya pun tak tahu nak buat apa dah. Asalkan berak kencing dia ok and berat naik ok lah.

2y trước

itu la berak kencing oky cuma berak pun kadang sehari da berak kadang 2 hari baru berak saya pun malam jer bagj susu bangun jugak tu pun 2 kali susu tak macam dia kecik kecik dulu 5 6 kali nak susu hehe ape pun terima kasih ye...

normal. sbb dia dh mkn mknn lain. kalau jenis kuat mkn lg la dia x nk susu. kdg siang 1kali je dia nk. mase ank sy dulu, sy jage jadual mkn ank. mkn pg dan ptg je. kurg mkn mknn luar yg byk kandungan garam dan gula. ank bf sapa 2thn2bln. skrg ank dh 4thn. :-)

2y trước

ha ah betul saya jaga jer makan dia tapi tak berani lagi bagi makanan luar.. apa pun terima kasih banyak ye. m