Uri desebelah bawah

Assalamulaikum semua, kandungan saya dah masuk 31 week, boleh ke uri berpusuing semula, sbb baru je bleeding ade efek pada baby ke?? #

5 Các câu trả lời

Sy dengar explanation Dr, kedudukan uri tak berubah2. dia mmg duk situ je. cuma dulu awal2 kehamilan kita nampak uri dekat bawah sebab saiz Rahim kita kecil. seiring dgn Rahim membesar, uri pun akan naik atas. kalau uri kat bawah tu, means mmg dia takkan naik dah. cuma nak kena tahu la uri kat bawah tu dalam kategori 1, 2, 3 atau 4. sebab lain tahap, lain risiko dia.

kalau baby msih boleh berpusing , kemgkinan uri naik tak? sbb baca komen2 soalan sama dlm tap..ada yg ckp bykkan sujud, buat posisi kaki lurus ke dinding mcm L, utk naikkan uri..slagi blm 36w slagi tu ada chance..wllahua'lam

Masa scan 25weeks uri sy pun kat bawah tapi doktor kata tak menghalang laluan and nanti dia akan naik. Minggu depan scan lagi tengok macam mana pulak

tgk keadaan.. sy pp tahap 3...mnggu dpn 32 weeks kne refer pakar.... silap2 kne tahan wad sampai bersalin.... kalau bleeding g hsptl cpt2...

boleh tu .. masa sujud tu bagi lama sikit .. sujud bnyk kali n buat lama²...