hai mommy2

assalamulaikum ada tak mommy2 dkt sini ada GDM ,masa ank first sya ada gdm tpi kna mkn ubt kncing manis,yg no 2 ni pon sngkut jugak tpi tkkna mkn ubat kncing manis,!ada tak mommy2 yg mcm sya😢risau tkot kna beranak pksa lagi #baby no2

6 Các câu trả lời

x boleh awak. Kalau dah sangkut GDM on ubat, nk x nk kena bergantung kpd ubat juga untuk kawal kencing manis. Masa preggy nie awak nye pancreas x dpt bekerja dgn normal untuk kawal paras gula, so mmg kena makan ubat juga. Takut nnt effect awak dan baby takut hyper @ hypo.... Awak boleh juga kawal pemakanan + light exercise the whole pregnancy @ during BSP time supaya gula x naik terlalu tinggi.

1y trước

sya doc tkbgi mkn ubat kncing manis,sbb bacaan gula tktinggi

Anak ke5 sy gdm on ubat, induce 38w n trauma nk bsalin sbb sakit sgt induce tu😩. Skrg preg anak ke6 gdm on diet, kena bsalin b4 40w, kalo 40w xbsalin lagi baru kena induce.

Sy pun ad GDM time tu minum air gula bacaan 8.7.. time tu 28w.. skrang dh 36w tpi knape doc xde bgi ubat kencing mnis pun😭

1y trước

Sama la sya pon time minum 8.2 pstu tkmkn ubt kncing manis doc tkbgi jugk

Sekarang ni awak GDM on diet atau GDM on ubat?

1y trước

Ohhh kalau GDM on diet kena jaga makan awak. Saya pun GDM on diet jugak.