Alhamdulillah selamat bersalin

Assalamualaikum..Alhamdulillah sy dh selamat bersalin tgahri td...due sptt 25/6 tp baby nak keluar awal... alhamdulillah tepat 38w5d..sy xde tips sgt nk kongsikan just hr khamis malam tu sy ajak suami p mall round2 mall pastu p round dataran..dpt la 1000-2000 steps ..sbb org kate kne byk berjalan..masa round2 tu baby dh mula mengeras jeee...bersama jgk dgn suami utk percepatkan lg bukaan ..then jumaat tu baby start mengeras dr jam 9 pg..then kul 4 ptg tu decide nk g hospital..smpai pac doc cek jalan dh ade bukaan 2cm n ctg pun ade contraction...minta balik doc x bg so kne warded...dlm ward ttp buat senaman smbil baca surah maryam dan Yasin...pg td cek jalan dh 4 cm terus tolak ke labour room... alhamdulillah kul 12.20 tghari dh selamat melahirkan baby boy..sy mendoakan yg tgh tggu hari tu smg kalian dipermudahkan urusan bersalin.. aamiin 🤲🏻🥰

3 Các câu trả lời

due saya 20hb hari khamis dh. baby masih aktif lagi. dh guna pelbagai senaman,bersama pun dh . tak jalan lagi. risau plak terlebih due. lagi 5hari je lagi due saya. doakan saya ye semua semoga bersalin sebelum tarikh due saya.

1t trước

tq sis . semoga Allah makbul doa sis. Amin 🤲

Alhamdulillah tahniah sis due kita sama. Baby sy masih aktif lg dlm perut. Thankyou sis bg tips. Doakan kami yg masih menunggu hari ni ye. Selamat berpantang sis❤️

Due saya pun 25/6 sis, semoga masa kami juga menyusul, sy dpt tarikh induce 24/6 , semoga saya bersalin awal dari tu amin amin ya Allah #firstmom

2t trước

insyaAllah aamiin aamiin 🤲🏻