Mistik or teknologi?

Assalamualaikum, sy nk minta pendapat. Sy mengandung 9w..mse scan 8w, just ade kantung je.. janin xde lg..bg sy itu normal..tp bg family mertua, x normal..fyi, family husband sy jenis yg percaya benda2 mistik e.g saka or whatsoever. Bru ni husband crite kt ayah dye..then ayah ni pergi la tye org yg pndai berubat..dye ckp sy ade saka keturunan mak yg ikut sy then makan janin tu, thats why kosong mse scan..stahu sy belah mak sy sememangnye TAKDA saka..Family sy pon xpernah cerita..sy pon x pernah kne ape2 gangguan sblum ni..btw ni kandungan pertama..sy x tahu nk percaya ke tak..sbb sy dan family terdekat sy x pnh alami pengalaman mcm ni..arini dorg nk bwak sy pegi berubat buang saka tu..allahu..seram pulak rasenye.. ade sape2 yg pernah alami mcm ni?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

74 Các câu trả lời

walaikumussalam,sy pom prnh alami mcm awk 10week Bru nmpk .. sy mse 8week kantung kosong je . xde ape mistik pom . the proses don't be nervous okey .. nti scan skli lagi confirm Ade ..

2y trước

Doakan sy ye sis..berharap sgt baby ni ade...

Kakak dulu 9w Dr ckp kantung kosong..lpstu Dr nak suruh keluarkan kantung tu..tapi kkk doa moga ade keajaiban.. tgok2 bayi elok membesar siap pakej bunyi jantung🤲

2y trước

*bleeding

Saka keturunan tu mmg la hadoo.. tapi ni terlalu awal lagi nk berubat lah ape lah. Habistu, awk pun mengikut je ye? Kalau sy, takde makna nyaa nak ikot

sis tunggu dua minggu dlu, awal2 pregnant, saya tiga kali scan week 5 dan 8 tidak dapat detect baby, kantung saja nampak. week 10 baru boleh nampak baby.

2y trước

28 ni sy tca kkia..doakan sy ye sis..

sama mcm kes saya.. saya scan masa 8 weeks.. ada kantung je x nampak baby.. doktor suruh dtg blk scan masa 10 weeks.. Alhamdulillah dh ada jantung baby

2y trước

Alhamdulillah rezeki sis

saya 8wk still kantung kosong lagi, 2 minggu kemudian cek baru nampak baby. sokayh tak yah risau. normal. baby saya sekarang dah lahir dengan selamat.

2y trước

Tq sis...doakan sy ye

sebab tu awal² kalau boleh rahsiakan kehamilan sis. sampai yakin semua ok baru maklum, hatta ahli keluarga. susah jugak ada in law mcm ni ye

2y trước

Niat nk berkongsi..tp lain pulak jdinye.. sedih la bile smua suh cuci sbb bby mmg xde..

saya rasa cm saya dlu pn scan 7 week x npk janin , npk kantung je . sbbnya usia asal kandungan wktu tu sbenarnya bru 5 week cmtu 🤔

2y trước

Klau ikut scan sy baru 8w...tp klau ikut LMP sy dah ptutnye 11w..sbb tu dorg risau agknye..bile pergi tanye org, org ckp mcm tu lak..aih dgn kite2 pulak yg risau..sy cube nk positif..tp bile org tu ckp mmg dah kosong kne makan, sy jd down..rase mcm nk pegi scan lain je skrg ni

saya 8week pun nampak dalam scan baby cm ketul darah tu ha degup jantung bru je nak nampak .. bru nk mula pembentukan

mula2 sy scan 7week pun kantung saja nampak. scan second time 13week dah nampak janin sis. sekarang dah 36week dah.