GBS trimester 2

Assalamualaikum, slm sejahtera . Hye mommies,, sy ad GBS ke eh, sbb keputihan jadi warna kuning,, sblom ni tak gatal, bru ii ni terasa da gatal dia. Tpi dlm 1 Hari mmg dkt 10 Kali tukar p.liners. next app na bgtaw nurse yg sy ad keputihan gatal. Btw if korang pernah ad pengalaman GBS, bole share pengalaman, atau treatment yg korang amek.

3 Các câu trả lời

Saya keputihan jadi color kuning hijau mcm tu & gatal2 miss v tu, buat swab sampel keputihan tu dkt swasta sebab time tu saya gi scan swasta, dlm sehari 2 keluar result bagitahu jangkitan kulat sahaja. Doktor cakap tak semestinya keputihan bertukar color tu ada gbs & boleh jadi juga keputihan color biasa tu pun boleh terkena gbs. Doktor cakap mmg gbs ni waktu nak bersalin tu baru doktor cucuk antibiotik.

1mo trước

Nk tanya keputihan tu cair atau likat ye?

saya pun jadi mcm tuh.. mula² okay, lpastuh makin lama dah start gatal².. bgitahu kat nurse... lpas tuh jumpa doc.. doc buat swap.. lpas tuh kkia bgi ubat untuk insert kat dlm vagina.. skrang dah tak gatal².. keputihan still ada skit²...

2mo trước

sblom pakai pastikan dah kencing smua.. dia sruh pakai jari ja awak jolok masuk dlm mana yg awak selesa.. tak sakit pun awakk.. jolok masuk dlm setengah jari pun okay doc kata.. pakai waktu nak tido selamat... sbb takpayah bngun dah.. biar jaa sampai pagi

gbs ni hanya boleh detect lepas buat swab. doktor je yg boleh tentukan sama ada tu keputihan biasa atau gbs.