Maaf gambar agak kotor sikit

Assalamualaikum sis semua nak Tanya kalau keputihan mcm ni bahaya ke ? Sbb dari awal pregnant dh keputihan lepas tu gatal Mintak maaf lah gambar agak kotor sikit #pleasehelp #ingintahu #babyfrist #34_minggu

Maaf gambar agak kotor sikit
29 Các câu trả lời

bahaya sis..kene pergi hospital buat chekup.nnti doktor bg ubt keputihan utk hentikan.masuk ikut bawah.sis kene pergi cpt sebelum bersalin..takut nnti bby kene jangkitan plk..

sy mse 31w kena mcmni sis..dktr ambik sample,dpt tahu ade kuman GBS..sis g la jumpa doktor..kuman tu x bahaya pd kita..tp bahaya pd baby..minta nasihat dktr ye..

if keputihan tu berubah warna jadi kuning pekat or hijau dan gatal, jumpa Dr dan Dr akan beri antibiotik. bahaya if tak treat.boleh dapat GBS nanti.

saya pun ada alami... sya bgitau doktor... kmudian doktor akan ambik sample untuk tgok jangkitan kuman.. lpas tu doktor akan bgi nasihat ntuk rawat dan ubat untuk pakai...

Sy dlu sblm pregnant keputihan sy xwane mcm ni tp ketul2 mcm ni laa tp warna putih mcm pekat gtu pstu gatal giler dkt vagina sy p klinik n ambk ubat utk hilang keputihan .

Sy gbs positif tp keputihan tu wrna putih biasa xde bau gatal pn xde. Doktor ckp mmg smpai bersalin nti sbb kuman tu kt pintu rahim dan saluran peranakan kita.

Sy positif GBS masa 2nd trim...wrn putih dan x gatal...Second test, sy bebas...tp Doc pesan anak sy akan tetap dipantau kerana sy positif pada test pertama...

kalau keputihan da wana mcm nie seakan2 kehijauan mgkin ad jangkitan kuman sis..cepat pgi klinik bahaya..keputihan sllu wana putih biase tu normal..

sgt bhya,kena jumpa dr...bgtau ja dr sis,nti dr akan bg ubat...jgn biar yea sis,blh jgkitan kuman...berbahaya juga pd baby..

sya pun mcm ni..tp timbul msa 29minggu..kalo sya,tdak gatal dan tdak juga bau..tp,doktor ckp itu normal..😁