Lepas demam panas dah ok, muntah pulak

Assalamualaikum semua TAP, Anak saya umur 1 tahun 5 bulan, masih menyusu badan. Baru-baru ni start 8hb - 11hb Sept 2024 anak saya demam panas suhu 39 ke atas. Setiap kali bagi ubat demam suhu turun, tapi lepas tu demam balik. Demam panas on off berterusan dari 8hb - 11 Sept 2024. Alhamdulillah sekarang demam anak dah ok. So, sekarang ni timbul masalah lain pulak lepas demam dah ok. Tiba-tiba anak muntah pulak. Saya perasan anak takde selera makan & minum. So anak saya just menyusu badan semata-mata. Selepas menyusu badan mesti muntah. Muntah susu je..takde muntah cecair lain atau pepejal lain yang keluar sebab anak tak nak makan. So setiap kali menyusu mesti muntah. Dia muntah balik susu tu..saya risau takut anak dehidrasi. Saya tengah buntu sekarang ni sebab tak tahu apa punca & kenapa anak saya jadi macam ni. #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #Sharing_dong_Bund

2 Các câu trả lời

sehari muntah berapa kali tu. kena pergi klinik atau hospital. nanti diorg blh masukkn air kalau ank kurang air

Pergi klinik dulu