Subur Tapi Tetap Tak Lekat

Assalamualaikum semua ? Saya cuma nak tanya, agaknya kenapa ya walaupun kita dah bersama waktu kita subur, tapi masih tak lekat? Gmbr tu bukti jumpa je waktu subur terus meow.. Kebetulan jatuh hari cuti Hehe.. Saya tau tntg kuasa Allah cuma sy nk tau dr sudut sains dan kesihatan je hehe.. Ingat nk gi cek lah nnty thn depan. Kami tangguh sbb blm mampu. Dah setahun mencuba. Tolong doakan kami ya ?

Subur Tapi Tetap Tak Lekat
7 Các câu trả lời

Opk hanya mengesan hormon LH sis. Even LH tinggi (opk positif), belum tentu telur/ovum berjaya dilepaskan. Nak tahu ovum pecah dan dilepaskan or tak kena buat tvs. Ada orang opk positif tapi telur xpecah sebab selaput tebal. Antara sebab yg lain, tiub tersumbat. Sperm tak bertemu ovum. Sperm pun kena cukup matang dan sihat. Banyak benda kena cek dan refer pada yg lebih arif. Yg paling utama semestinya belum rezeki 🙂

Sabar sis . Insya Allah ade rezeki buat awak . Sy pon setahun baru lekat . Sy pegi berurut , bertangas , amalkn folic acid , minum jus mamom hope . Last sekali dh betol2 give up sy mntak doa mak sy . Berkat doa mak sy , sy lekat 😇😇😇 . Now 5weeks++ . Sy doakn awak dan suami dapat menimang cahaya mata 2020 . Doakn baby sy sihat dn kuat selalu 😊 .

5y trước

Sama2 awak 😘

Tak dpat nk jawab soklan tu.. yg pasti, belom mase lagi Allah nk beri. Sy pon bln 12 ade cek opk jumpe hari subur. Tpi nasib belom cukup baik, harini dtg period genap cycle day 30hri.. lgpon, sy bkn try hard sgt pon sampai nk kerap bd. Tu pon bole jadi sebb tak lekat kot.

Hi sis..actually bnyk faktor yg mempengaruhi..x boleh bgantung dgn opk..sbb hormon mmainkan peranan agak bsar kalau just pkai opk..better buat cek up dgn pakar o&g😁😁😁 smoga sis d murahkan rezeki & dpermudahkan urusan😊

Doc pesan.. Bersama selang sehari selepas habis period.. Klu bergantung opk takut stress... Just share pengalaman...

Kdg2 cara main pun mungkin x bpe betul... Doa byk2... Insyaallah ade nnti tu

Cuba tukar waktu...sbb waktu subur suami waktu subuh.... insyaallah melekat