Saya baru bersalin

Assalamualaikum semua , Alhamdulillah 20/4 saya baru bersalin baby boy secara normal tapi ada sikit keluar buasir hm lepas bersalin nak duduk pun sakit . Ada tak mommy2 tahu cara nak kecutkan buasir selepas bersalin ?

4 Các câu trả lời

sayaa anak first dlu ada buasir selepas bersalin . anakkedua ni pun masih ada lagi buasir tapi buasir dalam , klau nkberak baru keluar kdg kdg kluar jugak buasir tu takbesar besar duit 10sen jaa . saya skrg dh 39minggu 3hari xbersalin lagi . saya xprnh bagitau nurse pun yg saya ada buasir takpa kaa nanti nkbersalin ?

sis blh cba sapu mnyak kelapa dara atau olive oil kt tmpat buasir tu..sy dlu pn kna cmtu jgk msa bersalin anak first..mmg skit time nk duduk tu..sy baca dkt info ibu hamil ada yg bt cmtu..lpas tu sy scba buasir tu kecut blik

sis bersalin berapa week ya?Sya 40week2day Harini sis tp blum bersalin..risau juga Sya sis

1y trước

Saya bersalin 39 minggu 4 hari

sy dlu bertangas baru kecut buasir tu..

1y trước

Kalau nak bertangas kene tunggu jahitan baik dulu kan sebab takut kalau tak baik lagi nanti jahitan pulak kembang