TTC

Assalamualaikum, selamat petang. Saya newbie dalam community ni. Saya dah berkahwin hampir nak masuk 3 tahun dan belum dikurniakan baby. Alhamdulillah, suami saya sangat understanding & tak pernah memaksa dalam soal nak dapatkan anak. Sebab kami suami isteri bekerja tak tentu masa. Kadang saya balik kerja 1 2 pagi, kadang suami outstation berbulan². Nov 2017 doc diagnose yg saya ada PCOS. Of course lah suami tnya "masih boleh mengandung tak?". Tapi period saya datang setiap bulan. Family suami pun dah mula bg hint pasal anak. Hmmm ?

4 Các câu trả lời

Sy pon diagnose PCOS..waktu buat rwtn sblm ni...dah 5 thun kawen pernah miscarriage wktu 20weeks..tp period sy mmg x regular..InshaAllah sis follow je arahan doktor..mkn ubat yg disarankan..rezeki sy slps 6 bln rwtn..Allah beri rezeki..doa dan mohon pdNya 😊😊

5y trước

In shaa Allah. Thank you sis ❤

Pcos masih boleh mengandung. Follow je apa yg doktor sarankan. Pcos ni kena banyak jaga makan. Kalau berat badan terlebih, cuba kurangkan. Makan makanan sihat, kurangkan gula.

5y trước

Ramai je pcos period cycle cantik 28 hari. Period datang lebih normal dr orang yg tak ada pcos.

Sis, urusan anak ni Allah yg tentukan dgn izin Dia.. Kita hanya mmpu berusaha je.. Sya pun masih TTC, tpi cuba elakkan mane2 aura negatif.. Selebihnya usaha dna tawakal.

5y trước

In shaa Allah, aamiin

Waalaikumsalam.. sy pon diagnose PCOS. Lepas 3 tahun lbh xde rezeki, alhamdulillah skang da 5 bulan.. ape yg penting kene ikut ape yg doc suggest. Turunkan berat bdn, cut all caffein, jage pemaknan..

5y trước

Thank you sis