Aktiviti Lasak around 4W

Assalamualaikum ..Saya nk tnya .. klau dh positif mngndung .. wlaupn kndungn msih awl 4W kita dh boleh slow buat kerja berat atau tidak ya ... base of pkrjaan saya ... cth : Lari jarak jauh,bermasa ? atau bdiri lama ... atau pn sya dh boleh exuce dari skrg ... sbb saya risau ni kli kedua mngndung..ank pertama mninggal masa lahir .so sy nk lbih berhati hati utk yg kdua ni.. 🥺

Aktiviti Lasak around 4W
2 Các câu trả lời

Sy 6 weeks skrg.. Haritu masa 5W, sy ada bleeding skit, trus pegi klinik scan, ada dah kantung.. hari jmaat haritu pun bleeding jgk, darah fresh, bnyk skit dari yg 5W, dah mula pkir bukan2, pegi scan, dr kata kantung okay, dah ada nampak janin, dr suruh repeat scan lagi next week, suruh bedrest, rahim sensitif, tak boleh lasak2, tak boleh buat keje rumah sangat, kurangkan naik kenderaan & elakkan travel jauh dalam 12 minggu.. Lain orang lain tahap ketahanan badan tu.. Utk langkah berjaga2, better banyakkan rest dlu awal2 ni, jangan bagi badan penat, bagi bby strong dlu.. Sy skrg pun amek cuti tanpa gaji sebulan, sebab ni 1st pregnancy after 2 yrs TTC🥰 Take care sis

1y trước

trima kasih ... ank prtma sya lahir ckup bulan dh cuma Allah lbih sygkn dia sis .. ni sya nk lbih bhti2 sbb syg ...🥺

sebaiknya jgn lasak2 dulu