Baby 3 bulan asal berak nangis

Assalamualaikum, saya nak tanya dalam ni. Kalau baby setiap membuang nangis mcm sakit cmtu normal tak. Sebab kadang dia membuang 3 hari kemudian baru nak membuang kadang sampai 4 hari tak membuang. Minum susu formula dutchbaby. Adakah susu tu tak sesuai dengan baby ? Dan macam mana nak tahu dia sembelit ya ?

3 Các câu trả lời

Mungkin sembelit kot sis. Anak saya 3 bulan takde nangis time membuang. Kadang2 jela mungkin dia rasa tak selesa sakit perut time nk berak tu. Cuba tukar susu lain sis. Kot tk sesuai dgn baby. Sebab kalau minum susu formula sepatutnya kena berak setiap hari.

5mo trước

Tak boleh tukar mengejut mcm tu sis. Kena ada step dia. Awak boleh google cara tukar susu bayi.💪🏻

Waalaikumussalam wbt Kalau direct breastfeeding normal tak berak seminggu Klau susu formula jadi macam tu mungkin sebab sembelit Cuba adjust air atau susu Kalau tak okay gak mungkin kena tukar susu mungkin tak sesuai dengan anak

5mo trước

Tq balas, dah adjust 4oz 2 sudu.. tapi ttp sama jg dia tk berak dlm brbrapa hari.. baby direct time malam shja tu pun tgh malam dah sbb susu drop dah sbb tu bagi formula

Bf ke fm? Kalau mix or fm kena cek balik susu tak sesuai jd sembelit. Bahaya

5mo trước

Pakai fm, ptutla dia cm tk selesa, Ok tq yaa