Bekerja di tenpat debu waktu hamil

Assalamualaikum. Saya nak tanya adakah boleh saya bekerja di tempat penuh debu, habik atau tanah waktu tgh pregnant?. Ada ke effect kepada saya dan baby jika saya kerja dalam situasi macam ni? Mohon pandangan sbb ni 1st baby

1 Trả lời

Persekitaran yg bersih tentulah terbaik untuk ibu n anak, tapi disbbkn itu tempat kje, klu blh request tukar dept lain ke atau cara terakhir, pakai mask yg elok supaya penapisan bagus.. xde la ibu nafas debu2 tu.. lps tu kerap basuh tangan... jaga kebersihan...