KEPUTIHAN HIJAU 35 MINGGU

Assalamualaikum. Saya first time pregnant dan GBS+. Maaf gambar agak kotor saya ambil dari google. Dalam seminggu dua ni saya sering keluar keputihan hijau macam ni tapi tak gatal. Cuma kadang2 berbau dan banyak sampai basah panties. Appointment khamis ni dan ambil sample GBS kali kedua minggu depan. Cuma lepas tengok dalam group saya baru tahu ada ketuban berwarna hijau. Keputihan saya agak cair kalau di lap guna tisu seperti gambar di bawah. Adakah ini betul2 keputihan hijau atau air ketuban leaking? Maaf ayat berterabur. Terima kasih bagi yang menjawab persoalan saya 🥺

KEPUTIHAN HIJAU 35 MINGGU
3 Các câu trả lời

Saya pun sama discharge hijau macam ni. Kadang gatal kadang tak.. bila active lagi banyak keluar pekat dan cair sampai basah panties. masa genap 28w meleleh air di peha warna jernih 3 kali masa nak mandi, masa lepas buang air kecil time kita tgh lap kering tu.. terus pergi pac. Check air ketuban okay je 14. Buat swab candida & gbs positive. Doc pesan pakai je pad. Kalau betul leaking pad tu akan penuh air. Dapat ubat insert je tu pun 2 minggu okay pastu jadi balik kena elak makan manis2. Apa-apa pun mommy terus pergi pac scan, masuk mulut itik & swab.

better puan g jumpa doc n chck jika ada leaking atau sebaliknya..mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

Ehh yka ad ketuban cair cmtu wrna hijau? Sy bru 29w. Pun jd cmtu.. rsau lak, sbb sy pun gbs (+)