Berapa kadar upah pengasuh bayi

Assalamualaikum hi. Saya akan masuk kerja balik nnti lepas habis pantang 3 bulan. Mak mertua offer nak jagakan anak. Berapa ye rate upah pengasuh sekarang? Saya hanta anak lebih kurng 8 pagi hingga 6.30/7 petang, isnin-jumaat. Saya duduk area selangor 20mins to kl. Berapa patut saya bgi utk mertua? Thank you

2 Các câu trả lời

Try check rate dlm group pengasuh fb. Skrg mostly 450 ke atas kalau area bandar

sy upah pengasuh rm400 untuk anak 1 tahun. kalau ikut rate area sy, baby rm450.