Tali pusat baby berbelit

Assalamualaikum. Nk tny sy skrg bru nk msuk 31week. Dr dpt detect yg tali pusat bby ada berbelit sikit kt leher. Tp doctor ckp normal jgn risau, cuma minta alert pergerkan baby shaja. Ada tak mama yg plgmn mcm ni. Ssh utk tak risau sbrnya. Skrg ni mcm semua pergerakan bby jd suspicious. #bantujawab

2 Các câu trả lời

ye mmg kena alert pergerakkan dari biasa..contoh klau gerakkan kurang or lemah..n jgk pergerakkan y luar biasa mcm terlalu aktif berterusan mgkin masa tu bb stress dgn tali pusat.tp insyaAllah doc Kate sikit kan n potensi beralih msh ada.sis doa bnyk2

4mo trước

baik. doakn jgk

tali pusat terbelit kat mana? jangan risau tali pusat tu sangat kenyal and ada kusyen untuk salur darah dalam tu. susah untuk baby distress semata sebab tali pusat terbelit. just monitor pergerakan baby mcm biasa.

4mo trước

oh. jangan risau. baby tak bernafas lagi, inshaAllah tak ada apa tu. tali pusat terbelit leher dalam perut tu benda biasa jadi. cuma kebetulan dalam kes baby sis ni, jadi masa tengah scan, sebab tu nampak. inshaAllah kheyr.