Pengalaman ibu GDM on Diet

Assalamualaikum, nak tnya ibu2 yang kat sini sangkut GDM atau yg pnh ada pengalaman GDM. Boleh share tak diet harian, next week nk kena start BSP 😵

1 Trả lời

Waalaikumsalam. Ni pengalaman saya, GDM on Diet - Jadual makan 6x sehari. 3x main meals, 3x snackings - Buat diet suku suku separuh - Cut sugar intake - Processed food, fastfood, junkfood, tak sentuh. - Saya opt to low GI food *Alhamdulillah terkawal sampai bersalin. Lepas bersalin tak sangkut diabetes. Yang saya share ni diet plan daripada OBGYN saya. Nanti awak discuss juga la diet plan dengan doktor awak. Awak boleh juga follow FB Kelab Pesakit Diabetes/Kencing Manis. Sangat membantu