Bengkak susu semasa pregnant 38week

Assalamualaikum. Nak tnya, ada x sesiapa berpengalaman susu keluar semasa pregnant dan berasa sakit macam bengkak susu. Susunya x brapa keluar setitik² je .Macam mana cara atasi sakit bengkak tu ye?🥺#1stimemom

3 Các câu trả lời

waalaikumsalam. boleh tuam sejuk dan tekan breast ke dada dengan lengan bagi rasa lega. tidak disarankan pump semasa pregnant sebab boleh induce contraction. dapatkan nasihat dari doktor.

kena picit buang susu atau kalau ada pam boleh try.kdg tu ada saluran susu keluar tersumbat n susu kering dia akan tutup saluran tu dan buat bengkak susu.

urut2 sikit bagi ada rangsangan kat breast. cuba tengok google cara dia. ataupun boleh try tanya nurse