cara putuskan susu badan

assalamualaikum nak tanya..mcm mna cara nak putuskn susu dgn anak bru msuk setahun,setiap kali nk tido mesti nk ngempeng lbih2 lgi pada waktu mlm...nk putuskan susu sbb kandungn dh 5bulan dn sejak mngandung breast jd sensitif..bg botol dia x mahu,mnum pon sikit je sekadar hlgkn haus...harap mommys yg ad pengalamn sudi kongsi apa2 tips ?

2 Các câu trả lời

Sis, menyusu ni salah 1 momen terindah buat ibu n anak. Sbb apa anak suka mengempeng? Sbb dia suka dibelai, dipeluk erat, blh dgr degupan jantung ibu, terasa hangat n mcm2 lagi. So, saya x setuju bila kita jadikan momen terindah ni jadi night mare untuk anak dgn cara sapu macam2 kat nipple supaya baby x mnyusu dah. Kalau anak fah setahun, fia dh fham apa kita ckp sbnrnya. Cara sy masa nk ptuskan susu dgn anak sy dlu, ms tu umur dia ngam2 sethun, saya berckp dgn dia. Bagi tau la "adik dah bsr, xboleh macam ni. Kesian ibu sakit kalau adik hisap lama2". Ckp je apa2 baik2. Lama2 dia akn dgr. Sy dlu ambil ms shri je, esok tu dia terus ok. Harap brmnfaat😁

Anak sulung saya sapu jadam kat breast , anak kedua sapu asam jawa . masa susu kan anak tu pujuk anak , sis ckp la dia dah kena berenti susu ibu , kesian adik dalam perut . cakap2 selalu, lelama dia faham dan berenti sendiri

5y trước

Owh ok puan..insyaAllah saya cuba n😊