Morning sickness

Assalamualaikum .. nak tanya sy mengalami muntah teruk .. agak agak ada tak makanan yg mummy mummy makan yg tak keluar balik ? Atau ada petua ke ?

9 Các câu trả lời

Try makan buah-buah ngan susu ... Saya dlu pun mcm tu jugk mula2 pregnant smpai la 4 bulan .. Bila makan je muntah , x leh masuk nasi... Bila x boleh makan nasi tu saya ganti ngan susu pastu makan buah-buahan ...

Waalaikumsalam. Saya pon dulu macam tu. Ikut anak tekak nak makan masam makan kiwi. Sbb vitamin dia tinggi. Kita tak makan tak minum. Makan tu okay sikit la perut.

Try makan bubur ke . Sy pon sama makan apa pon semua muntah balik kecuali bubur .

Klu sy xboleh mkn manis... Ayam pun xselera tgk... Kne try & error sis

Try makan makanan berkuah...sy dulu x nk muntah selalu mkn sup je

Sy xboleh lmbt mkn n xboleh terlebih mkn 😊

Makan buah-buahan macam tembikai, tembikai susu, oren

Selalu nurse akan bagi ubat tahan muntah

keep try and error