Masalah HB

Assalamualaikum , nak tanya mommy2 dalam ni . Apa tips nak naikkan hb lagi ya ? Hb sye makin turun setiap kali check up #pleasehelp #firstmom

5 Các câu trả lời

mcm saya hb sentiasa 8 dari bukak buku. sb saya beta thalassemia trait. doctor bg iberet mkn sehari 2biji pun xjadi apa. baru2 ni saya sendiri tukar mkn maltofer, n saya mkn bayam merah selang sehari, telur rebus seminggu 2biji. n mkn byk protein alhamdulilah hb naik 10.2... lepas tu saya informed doctor yg saya mkn maltofer sehari 2biji. pastu doctor suruh saya mkn sehari 3biji. lepas breakfast, lunch, n dinner. nanti 30aribulan ni check up lagi nak tgk hb ok ka x

2y trước

Wah alhamdulillah . Setakat ni doktor sye tak bagi makan lebih . Sehari sebiji je . Boleh la sye try tips makan ni . Mana tahu hb naik jugak even sikit 😊

Waalaikumsalam. Cuba makan buah jambu batu. Kerapkan makan kerang rebus ke. Makan acid folic kena gap kan 2 jam sebelum/selepas jika minum susu. Nak pergi check up tu pastikan makan dulu.

2y trước

Alhamdulillah

Bykkan mkn hati ayam goreng campur bayam , lpas tu sehari minum air horlicks ..

Minum jus mamariam

cuba makan delima