Naikkan berat badan

Assalamualaikum nak Tanya. Blh bgi tips naikkan berat badan tak?

3 Các câu trả lời

Sekali dpt tips naikkan berat bdn , percaya laa nanti tkut obes plk . Lari dri BMI. Awk kira mcm ni je. Breakfast mkn kenyang , lunch knyang , malam kenyang. Tp stiap kli lpas mkn , mnum susu HL then 30 mnit sulam dgn air kosong plak. Naik sekilo dua ok dh. Jgn asyik turun je , tkut baby pun ikut turun. Makanan tu asalkan yg ber zat.

ops! better jangan minta! peknen ni sellaunya 2nd dan 3rd trimester tu bru berat akan naik. first trimester kdg2 berat turun. jangan sesekali mntak naik😅 nanti naik dia mendadak2 siap pakej tak turun lepas bersalin. berat badan naik sikit sewaktu mengandung is normal as long as baby healthy 🥰

okay baik mommy