Turun kuning dalam masa 1 hari

Assalamualaikum nak Tanya apa yg boleh dibuat lagi untuk turunkan kuning baby , esok pagi ada check up. Sekurang2nya turun sikit daripada naik. Baby lahir 30/1 kuning 151 , duduk bawah lampu biru . 1/2 discaj kuning 130 , harini 3/2 kuning 220 . Allahu .. asbab naik kuning mungkin Dari pemberitahuan nurse semasa checkup tadi saya makan makanan ada rebusan halia. Saya mmg kerap bagi susu , kadang sejam setengah sekali atau 2 jam sekali. Dan baby berak 3 Kali sehari. Warna tahi kuning. Semalam je warna hijau Dan mcm ada biji cili tu.. t#pleasehelp tolonggg

2 Các câu trả lời

wsalam. turun kuning mendadak mmg susah sbb kita kena strictly jaga makan. sy just elak benda2 yg buat bdn panas dan buang angin. dan continue menyusu dgn kerap. misi sini bg tip, which is pam susu bdn (sy guna manual pam), tgk brp oz bby blh minum dlm satu2 masa. sy guna syringe utk feed sbb xnk bg botol susu.

5mo trước

awak anggaran berapa oz untuk baby 6 hari

waalaikumsalam. kerapkan sapu ubat kuning dekat pusat bby. saya buat pada anak sebelum ni memang menjadi.