BERPANTANG

Assalamualaikum, nak tanya apa kelengkapan untuk ibu² berpantang.... ?... bingung nak beli apa ?... boleh tolong suggest keperluan yang basic untuk berpantang... terima kasih

4 Các câu trả lời

bg saya yg wajib ada, lactulose sbb sllunya after bersalin ni senang kena sembelit. boleh beli brand duphalac or lactul warna ungu. nak membuang first time after bersalin tersangatla seram lg2 kalau kena jahit banyak. makan ubat ni membantu sgt sbb tk perlu nak meneran, lancar je keluar 😂 yg lain tu mcm biasa, pad (pad bertali atau jenis pampers), bengkung (optional tp sgt membantu kempiskn perut kalau konsisten pakai). semoga dipermudah urusan bersalin awak 😄

Saya cuma pakai kain batik, stokin gebu, bengkung, param pilis on off. Makan macam biasa cuma saya tak makan pedas nanti cirit birit sebab dah terkena sekali haha walaupun sekadar sos. Btw beli Lactul utk persediaan kot la takut sembelit. Banyakkan makan buah oren tau. Kalau hospital bagi ubat kuning, rajinkan spray bawah tu, lap kering kering lepas gi toilet, rajinkan tukar pad. Nanti luka akan cepat kering in shaa allah

awak follow page fb doctor imelda balchin. doctor ada share tentang pemakanan dlm pantang dn cara penjagaan semasa pantang. awak follow doctor awak tak kn stress. just search je info apa yg awak nak. mesti ada. posting berkaitan ni dh jatuh ke bawah la.

maternity pad. breast pad. minyak panas. pilis param x perlu. baju pakai apa ada. seluar pakai apa ada. stokin guna je stokin yg ada kt rumah.