Baby 5 bulan kurang minum susu (susu FM)

Assalamualaikum mummy semua, baby saya bru msuk 5 bulan tapi kurang menyusu sblum ni saya bgi 3 0z tiap 2jam tapi sekarang tiap 2jam kalau bagi dia minum 1oz saja ke saya perlu jarakan dri 2 jam ke 3 jam dan tambah kuantiti susu dari 3oz ke 4oz sebab dokter cakap baby 4 bulan pon dah minum 4oz

1 Trả lời

Dia tolak ke if bagi lebih? Anak saya 3m 3.5 setiap 3jam. Sampai dia 6 bulan. Malam df. Lepas makan dah kurang sikit demand sbb dia kenyang solid.

2mo trước

2 jam sekali selalunya 3 oz tpi skrg geleng2 kepale xnk minum 1oz kdgn 2oz pstu sesi lgi skli buat lgi xnk mlm je minum ok 4oz