SCAN UBUN KEPALA BABY

Assalamualaikum.. Hi moms.. ada tak baby moms yg doctor pakar suruh scan kepala sebab ubun-ubun baby lambat tertutup? Actually, umur berapa ye ubun kepala baby akan tertutup sepenuhnya? Baby sy umur 10 bulan.. ubun kepala masih ada sebesar syiling 50 sen yg masih belum keras/tertutup. Baby aktif macam biasa. Makan macam biasa. Tak pernah demam atau muntah. Progress pun normal dan aktif macam baby lain. Sy risau nk bg scan takut ada effect dimasa akan datang. Doctor cakap scan biasa mcm scan perut ibu masa mengandung. Ada yg pernah scan tak? Please share pengalaman ye.. #firsttimemom #ingintahu #PleaseAdvice #PleaseAnswer

1 Trả lời

Paling lewat 18 bulan baru ubun2 akan fully tutup. Okay la tu anak awak dapat early intervention. Doktor just nak check je. Think positive okay mommy.

3t trước

Sy dgn husband decide nk scan minggu depan.. hopefully semua okay.. sbb baby sy baru masuk 11 bulan 2 hari.. more times to go ☺️