New born 1 minggu tak mahu menyusu badan

Assalamualaikum mommy.. baby tak mahu menyusu dari semalam.. puas pujuk.. sy ada salah makan ke.. siapa ada pengalaman untuk atasi

2 Các câu trả lời

Waalaikumsalam, pernah alami. Pertama sekali, Puan perlu bertenang. Jangan stress. Minta moral support dan bantuan daripada suami. Bila baby dan Puan dah bertenang baru Puan ambil baby. Kedua, perlu skin to skin. Pakaikan baby pampers je dan Puan perlu shirtless. Ini salah satu cara untuk pujuk baby. Ketiga, cuba check flow susu. Kalau laju, Puan boleh marmet dulu untuk mengurangkan flow susu. InshaAllah, Puan boleh🌹Saya faham apa yang Puan rasa. Rasa penat sebab tak cukup rehat, dengan sakitnya lagi. Be strong 💪Harap perkongsian saya ini membantu Puan.

1y trước

Alhamdulillah. Sama-sama, Puan. Keep fighting 💪🌹

Susu laju sgt kot.