Kandungan 8weeks

Assalamualaikum mommies.. sy sedih . Harini scan 8weeks , kantung je nampak 7w6days .. Dr kate mcm blighted ovum.. sy sedih sgt… ni ank pertama .. sblum ni saya keguguran .. hmmm . Ada harapan ke hmm

8 Các câu trả lời

Dr ni kadang2 macam nak menakutkan kita jaa.. Masa saya pergi scan utk check first hamil, kandungan saya 6 weeks..nampak kantung.. Then dr macam takutkan saya cakap kandungan tak menjadi la, kalau no progress, biar baby luruh sendiri jangan pergi cuci.. She should't talk like that.. Memang benda tu semua betul.. But it still baru awal... Cuba say something positive to mom.. Bagitahu la amalan pemakanan yg baik, need to consume folic acid, suggest susu yg terbaik utk ibu masa first trimester ni...betul tak momies?

2y trước

ya setuju .

sma mcm sy sis, 8minggu dr scan ckp bru 7minggu n kantung kosong. sy dah redha je sbb prnh 2 kali gugur sblm ni & dri 5 minggu sy ada bleeding. tp dr tu x puas hati dia scan lg bawah sikit. trus nmpk janin & degupan jantung. semoga ada rezeki sis n keep positive ya 🙏🏻

2y trước

gi klinik swasta

Waalaikumsalam. Positive sis, jangan sedih. Saya ada pengalaman sama. Waktu 7w pergi first klinik scan tak nampak apa2. Saya pergi klinik lain scan nampak kantung je. Scan lagi waktu 10w baru nampak heartbeat kelip2.

2y trước

InshaAllah amin

Wsalam . Jgn risau , nanti dah 12w try pegi scan lagi ye .. in shaa allah ada rezeki tu .. saya dulu nmpak kantung je jugak .. fkr baik² je . Now saya dah 23w5d

2y trước

In shaa allah . Semoga ada rezeki buat sis ye 💖

Baca Surah luqman. Surah itu bagus utk baby development for first trimester. - https://www.mymodestmama.com/what-to-recite-during-pregnancy/

Wsalam sy scan 9w baru nmpk kelip2.. Fetus saiz 8w6d. Keep +ve. Selagi yolk sac mmbsr elok, u xde spotting or bleeding, inshaAllah ada tu

2y trước

Amin … harap mcm tulah

Sis fikir ja positive, selagi no bleeding, yakin Allah jaga baby kita ya.. Doa banyak2.. Kun Fa Ya Kun..

2y trước

Baik

plan nak scan..tapi takut pula kalau tak nampak..emm