Meneras tu macamana eh

Assalamualaikum and hi mommies. Nak tanya, baby mengeras tu cemana, ada staff dkt labour room bgtau mengeras tu sakit mcm cramp time period tp lagi sakit, so mengeras tu is contraction. Sy ada rasa macam baby gerak tp mcm keras gitu, bila tekan mmg rasa keras tp tak sakit pun. Risau jugak, sy baru 29w.

1 Trả lời

mengeras contraction tu maksudnya the whole abdomen tu mengeras, sebab yg contract tu rahim. awak boleh rasa bila sentuh perut tu, memang literally keras takleh nak picit2 mcm ada lemak tu. keras mcm otot tengah cramp. bukan kita rasa keras sebab position baby. kalau takat mengeras tapi tak sakit selalunya belum contraction yg nak bersalin lagi. nak bersalin dia akan mengeras & datang sekali dengan rasa sakit.

3mo trước

maksud sejam jarak tu mcm mana? kalau sekarang dah tak sakit, boleh jadi prodromal labor. just monitor baby punya movement. and kalau jadi lagi, boleh gi PAC mintak misi/doktor check.