Berat baby dalam kandungan

Assalamualaikum hi , mommies boleh share tak , mommies tahu berat baby dalam kandungan since berapa week ? Sebab saya sampai sekarang tk pernah tahu berat baby berapa dah sekarang even since 1st trimester smpai sekarang dh 22w . Just concern hmm 🥹 bacaan air ketuban pun doct tk pernah mention 🥲 Thank you 🥹 ##firstbaby #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

kne check sniri awak dkt klinik swsta. search sonobee scan rm18 je . cari yg area terdekat. sy scan every 2 weeks mmg doctor ukur kepala, kaki tgn baby smua . berat pun doktor check. kalau nk tggu KK mmg lmbt juga. sy 20 weeks scan baby dkt KK doktor scan size baby and berat . air ketuban 28 weeks. sy sllu tnye doktor bila next scan. so in between tu sy akan scan di luar untuk buat perbandingan dgn result KK.

1y trước

Thank you mommy ❤️ Btw time scan 20w di KK pun doct tak mention pun pasal berat . Thank you for advice nanti akan buat di priv jugak laa

Hi, better awak scan kat swasta. Sebab sy pun memang scan swasta. Search je sonobee. Kat situ dah bgtau harga siap2. Tinggal pilih klinik berdekatan dengan rumah awak je. Boleh buat details scan terus since awak pun dah 22weeks. Dapat tau gender terus nanti.

1y trước

Thank you mommy ☺️

Sy masa scan di kk hri tu doc mention berat je.. lpas tu sy g klinik swasta bt details scan.. doc scan secara terperinci skali berat baby air ketumban ukur kpla jantung semua la pasal baby.. Alhamdullilah baby normal ..

1y trước

Sy bkn x nk tnya semua tu.. tmpt scan kt kk tmpt sy ni jenis lama punya.. so mmg kabur x berapa nmpak.. lg pun dokter sndri yg ckp kalau nk tngok dgn lebih jelas blh g klinik swasta..

boleh pegi check dgn klinik swasta. nanti doct akan cerita semua dgn kita sambil scan sambil terang. berat baby, air ketuban, kedudukan uri semua.

1y trước

Thank you mommy ❤️ InsyaAllah soon will be check di priv ☺️ Bukan ape , risau jugak sebab tak pernah tahu kan .. heheh

bermula 12mgg dh boleh tahu

1y trước

Thank you mommy ☺️