Nak tanya boleh

Assalamu'alaikum mom's boleh tanyak tak, ada kh yang sama mcm saya sekarang pregnant 5w tak dapat makan nasi🥺, badan semua rasa mcm penat sangat, perut mual", kepala ni tiap" hari tahan sakit, boleh mkn, tpi kjap je, pasti muntah, minum air pun muntah, tpi kalau mkn mee meggi x mual, tpi muntah juak, kalau dah rasa x okey perut ni🥺🥺, cam mane nak hilang mual, dgn kepala sakit.. #seriusnanya

1 Trả lời

wslm. masa pregnant 2 baby girl mcm ni la sy rasa. sebijik betul mcm sis. mcm kain buruk suda sy rasa diri ni. baring susah mau bangun,kadang tak sempat p toilet,termuntah depan toilet. anak tak terurus. kesian sgt masa tu. husband p kerja kadang tak sempat sarapan sbb sy tak larat masak,bau² dapur buat sy mual. rasa sedih bila lalu depan restoran,sbb tak boleh makan makanan fav sy🤭🤭. pernah sy berbual dgn jiran masa flashback pengalaman pregnant dan bersalin. sy bagitau jiran sy,sakit bersalin sy lebih tahan walaupun sakit berganda-ganda drpd mual masa pregnant sbb sakit bersalin kejap ja. nasib baik masa pregnant anak ke 3 alahan 2 minggu ja. jalani sja la alahan tu,nanti hilang juga bila sampai masanya

1y trước

@Elisa 21 sabar la sis. berdoa ja mudah²an cepat hilang mualnya. tp elakkan makan makanan pedas dan berminyak. nanti trigger mual lg