UPT +ve kemudian -ve

Hi assalamualaikum. Mohon pendapat ibu2 di sini. Saya telah menjalankan upt seminggu drp tarikh jangkaan period kerana terdapat spotting yg melekat pada pantiliner. Setelah spotting berhenti (3-4 hari).. saya menjalankan upt. Menggunakan upt jenis cassette dan stripes serta clear blue (1-2 weeks) Kesemuanya +ve. Alhamdulillah. Setelah 2 minggu berlalu saya sengaja menjalankan upt untuk melihat 2 garis pekat, malangnya hanya 1 garis sahaja timbul. Symptoms hamil ada pada diri saya (mual, breast tenderness, extremely tired, emotional and ada vaginal discharge) Mohon pendapat ibu2 adakah saya hamil atau sebaliknya?

UPT +ve kemudian -ve
1 Trả lời

x perlu repeat byk kali utk upt. hanya sekali, bila dh positive. selagi awak xde bleeding or spotted, selagi tu bby ade dlm perut. safe and sound. jgn rsau.

2y trước

terima kasih sis. saya faham hehe. hopefully baby selamat dalam rahim. once again terima kasih ya 💕